Beste boeken voor persoonlijke ontwikkeling – Top 15

Lex van Coevorden


Hannie van Genderen is onder andere klinisch psycholoog, leertherapeut en opleider cognitieve gedragstherapie. In haar boek patronen doorbreken helpt zij lezers die steeds maar weer dezelfde fouten maken in het leven, bewust te kijken naar die fouten. 

Wellicht herken je het wel: je maakt keer op keer dezelfde fouten, terwijl je hebt voorgenomen om de volgende keer op een andere manier te reageren. Het kan zijn dat jouw gedrag hardnekkige patronen vertoont, zonder dat je het zelfs soms doorhebt. Meteen jouw telefoon pakken wanneer je net wakker bent geworden, om vervolgens een kwartier door Instagram of Facebook te scrollen. Herkenbaar? 

De eerste stap van het doorbreken van patronen, is het erkennen van die patronen. Soms weten wij het stiekem wel, maar doen er niets aan. Dat is ook niet gek – want soms is het ook gewoon lastig om het op te lossen. Hoe pak je het aan? Waar begin je? Hannie van Genderen geeft aan dat schematherapie enorm kan helpen.

Schematherapie leert jou om de oorsprong van jouw gedragspatronen te doorgronden. Wat voor invloed heeft het op jouw alledaagse leven en wat kun jij eraan doen op het moment dat jij dat in kaart hebt gebracht?

Het boek gaat er ook dieper om te achterhalen hoe bepaalde patronen ontstaan zijn en hoe je die kunt veranderen. Ga jij de uitdaging aan?Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer