niet alleen voor tekst, maar ook voor beeld

Jeffrey Sloot


Artificial Intelligence (AI), of zoals het in onze taal ook wel wordt genoemd: kunstmatige intelligentie, is aan een ware opmars bezig. AI wordt op steeds meer vlakken toegepast, niet alleen binnen de maak- en procesindustrie. Zo wordt deze kunstmatige vorm van intelligentie ook steeds meer toegepast binnen de marketing. Naast het schrijven van teksten, kan het bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor het creëren van beeldmateriaal. In deze blog willen we het graag hebben over AI binnen marketing. Lees snel verder!

 

Artificial Intelligence in een notendop

 

Artificial Intelligence of AI is de wetenschap die zich richt op het ontwikkelen van geautomatiseerde systemen en machines die in staat zijn om taken en handelingen uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen. Het gaat hier dan ook om kunstmatige intelligentie. “Domme” systemen en machines worden dankzij Artificial Intelligence “slim” en functioneren qua intelligentie op het niveau van een mens. Zij leren zichzelf allerlei patronen aan om jou te helpen. Denk bijvoorbeeld aan een autonome robot die zonder jouw hulp het gras voor je kan maaien.

 

Indien je meer wilt weten

 

Mocht het je allemaal nog erg vaag in de oren klinken, dan kun je bij deze Digital Agency meer lezen over Artificial Intelligence. Klik de link aan om meer te weten te komen. Zoals gezegd wordt AI ook binnen de marketingwereld steeds meer ingezet, zowel tekstueel als visueel.

 

AI voor het schrijven van teksten

 

Binnen de marketingwereld wordt AI op dit moment vooral nog veel ingezet op tekstueel gebied. Denk aan copywriting en het schrijven van SEO-teksten. Een handige tool hiervoor is ChatGPT. Dit taalmodel geeft met behulp van Artificial Intelligence antwoord op (complexe) vragen. Om deze antwoorden te genereren, put de tool uit enorm veel beschikbare data. Hier zoekt het het beste antwoord voor je uit op basis van een ingewikkeld algoritme. Naast dat ChatGPT vragen beantwoordt, kan het ook hele blogs en SEO-teksten schrijven. Ook wordt ChatGPT veel gebruikt voor het opdoen van ideeën.

 

Uniek beeldmateriaal met AI

 

AI heeft niet alleen op tekstueel gebied veel te bieden. Ook de resultaten op visueel gebied zijn veelbelovend. Zo kun je met Artificial Intelligence unieke beelden laten maken. De beelden die door AI zijn gegenereerd, zijn stuk voor stuk uniek. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je in de knoei komt met copyright. Visual AI werkt op basis van een tekstprompt. Geef een korte omschrijving van het beeld dat gegenereerd moet worden en laat AI het werk vervolgens voor je doen!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer