welk product moet je verkopen?

Jeffrey Sloot


Er zijn diverse mensen die een webwinkel willen beginnen. De grootste uitdaging is dat het moeilijk kan zijn om te bepalen welke producten je aan moet bieden. Je wilt immers zorgen voor het aanbieden van producten die voldoen aan de behoeften en wensen van potentiële kopers. In de tekst hieronder kun je nagaan welke producten je moet verkopen als je een webwinkel gaat beginnen.

Dropshipping

Een webshop zonder voorraad beginnen, oftewel dropshipping, kan makkelijk. Elke bestelling wordt bij het dropshipping bedrijfsmodel rechtstreeks naar de leverancier doorgestuurd en zij zorgen vervolgens voor de levering naar de klanten. Dropshipping biedt diverse voordelen waaronder geen investering, het aanbieden van een groot assortiment, minder tijdsverspilling en geen geld uitgeven aan voorraadbeheer. Hier komt bij dat je de mogelijkheid hebt om je webshop vanaf elke locatie te beheren. Je hebt echter beperkte mogelijkheden om je assortiment aan te vullen met producten van andere leveranciers en hier komt bij dat je vaak hoge kosten en een beperkte winstmarge hebt. Er zijn daarnaast veel concurrenten in deze markt.

Zelfgemaakte producten

Ben je creatief aangelegd, dan is het verstandig om te starten met de verkoop van zelfgemaakte producten. Je kunt een uniek product aan bieden, wat je onderscheidt van andere webwinkels. Hier komt bij dat je zelf nieuwe producten kunt ontwerpen en dat je de volledige controle hebt over het proces. Daar komt bij dat je voor topkwaliteit kunt zorgen. Vergeet echter niet dat het ontwerpen en ontwikkelen van producten veel tijd kost en dat je bij een grotere vraag aan de vraag moet kunnen voldoen.

Producten inkopen via een leverancier

Een andere optie als je een webshop start is om producten in te kopen via een leverancier. Op deze manier kun je veel tijd besparen, aangezien je de producten niet zelf hoeft te ontwerpen en te produceren. Je kunt je voorraad daarnaast makkelijk bijvullen aangezien het enige wat je hoeft te doen is opnieuw een bestelling te plaatsen bij de leverancier. Je gaat eerst een startkapitaal nodig hebben om je eerste voorraad aan te leggen en daarnaast moet je ook op zoek gaan naar een betrouwbare leverancier voor je inkopen. Bij grotere winkels kun je vaak terecht voor producten met een lagere prijs vanwege hun grotere afzet en inkoopkorting.

Producten importeren

Het is tegenwoordig eenvoudig om producten vanuit het buitenland te importeren. Je kunt van lagere inkoopkosten profiteren. Het importeren van producten brengt ook wat uitdagingen met zich mee, waaronder het feit dat je geen persoonlijk contact hebt met de leverancier, dat je moet afwachten of de producten daadwerkelijk geleverd worden en dat je ook de kwaliteit van de producten en de levertijden moet controleren.

Inkoopbeurs of inkoopcentrum

Een andere manier om producten in te kopen voor je webwinkel is via een inkoopbeurs of inkoopcentrum. Tijdens deze beurzen krijg je de mogelijkheid om na te gaan wat de laatste trends zijn zodat je nieuwe collecties kunt aanbieden. Er zijn verschillende inkoopbeurzen beschikbaar, elk met hun eigen thema, invalshoek en branche. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment

Ads - Before Footer